Steyr hybrid traktor

Steyr hybrid traktor sett forfra høyre side, dette er fra serien Konzept

Hybrid traktor fra Steyr

Steyr Konzept traktor – hybrid traktoren som først ble presentert i slutten av 2019 har fått mer oppmerksomhet. Traktoren fikk nå i januar topplassering i den anerkjente MUSE Design Award for best design 2020.

Steyr Konzept er veldig mye, men først og fremst ett konsept med utgangspunkt i hybrid teknologien. Traktorens hybridsystem består av dieselmotor, generator, batteri og fem elektriske motorer som er individuelt styrt.

Fire av de elektriske motorene som brukes av Steyr Konzept er plassert i hjulnavene, og får tilført kraft fra en sentralt montert batteripakke. Dette systemet resulterer i svært effektiv, elektrisk kontinuerlig variabel drivenhet. Noe som gir færre bevegelige deler enn på konvensjonelle traktorer, ettersom den mekaniske kraftoverføringen og de hydrauliske komponentene er eliminert bort. Dette for at hybrid traktoren skal levere optimal energiutnyttelse med reduserte krafttap.

Steyr Konzept, hybrid traktor sett forfra venstre side

Det avanserte hybridsystemet genererer og lagrer energi når du kjører nedoverbakke. Hybrid traktoren kan også enkelt lades gjennom en standard stikkontakt. Bruken av elektriske motorer i hvert av de fire hjulene betyr også at traktoren kan tildele kraften akkurat der den trengs.

Steyr Konzept ble kåret av den anerkjente MUSE Design Award på grunn av den kreative, men alikevel praktiske tenkningen som ble brukt i utviklingen. Denne prisen anerkjenner også Steyr Konzepts teknologi. Inkludert det innovative hybrid drivverket som ikke bare er effektiv, men også kompakt.

Andre spennende teknologier inkluderer en drone utstyrt med avlingssensorer som flyr foran kjøretøyet under arbeid på jordet. Dronen overfører data tilbake til førerposisjon i sanntid, samt et Head-Up Display og en integrert skjerm i høyre vindu.

Kilder: Carscoops og Steyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *